Individual World Cup Serbia 2020

Iako je bilo potvrđeno od Svjetske hrvačke federacije (UWW) da će ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u hrvanju biti održano u Beogradu (Srbija) od 12. do 20. decembra, neće se održati. Naime, umjesto Svjetskog prvenstva, ove godine će se održati Svjetski individualni kup u istom terminu u Beogradu. Zbog pogoršane epidemiološke situacije u cijelom svijetu, ovogodišnji organizatori ipak nisu uspjeli zadovoljiti uslov UWW-a za održavanje prvenstva.

 

Nažalost brojka prijavljenih sportista je bila dosta niža od broja sportista koji su nastupali na Svjetskom prvenstvu u Kazahstanu. Prema kriteriju UWW-a za održavanje Svjetskog prvenstva organizatori su morali imati minimalno 70 posto broja takmičara sa prethodnog prvenstva. Jedne od prvih država koje su otkazale svoje učešće su bile SAD i Japan. Ipak ovaj događaj u Beogradu predstavlja sami vrh sportskih smotri koje su se organizovale ove godine, te uz najavljena velika imena iz hrvačkog sporta ne sumnjamo da će ovaj događaj obilježiti 2020. godinu.

Ako želite pratiti Svjetski individualni kup to možete uraditi u uživom prenosu na: https://unitedworldwrestling.org/event/individual-world-cup