Odlazak hrvača Željezničara na Svjetsko prvenstvo u Turskoj

Danas su mladi hrvači sarajevskog kluba Željezničar otputovali na Svjetsko prvenstvo u hrvanju tradicionalnim stilovima koje se održava u Kahrimanmarašu, Turskoj. Dvojac koji predstavlja našu zemlju, Munir Gegić i Nikica Vujičić pokušat će ostvariti nezapamćeni rezultat te tako zasigurno pokazati svoju klasu na svjetskoj sceni. Delegaciju Bosne i Hercegovine će predvoditi Amar Kurtagić, izabrani predstavnik za ovu sportsku asocijaciju.

Za portal nam se obratio i predsjednik kluba, Emir Crnkić.
 “Nadamo se uspjehu naših takmičara, vjerujemo da su mukotrpni treninzi i odricanja kroz koje naši predstavnici prolaze doista motiv više da se pokažu u najboljem svjetlu. Bilo kako bilo, oni su uistinu naši šampioni, naši zlatni momci, te smo svakako sretni što su dio našeg sportskog kolektiva. Rezultat je samo dio slagalice koji će upotpuniti cijelu sliku o njihovoj posvećenosti, zalaganju i ljubavi prema ovom sportu. Niko ne treba da sumnja u njihove mogućnosti jer to su mladi ljudi koji su željni dokazivanja, a iza njih stoji ozbiljan rad i disciplina. Iznimno nam je drago što možemo da podržimo odlazak naših sportista na prvenstvo i da budemo njihova spona sa svijetom za ostvarenje sportskih rezultata.
 

Za kraj, ostaje nam samo da našim predstavnicima poželimo puno sportske sreće kako na predstojećem prvenstvu tako i u budućem sportskom angažmanu.